Twilightfan_ TR
Aileye Hoşgeldiniz
Twilight Efsanesiyle ilgili herşey burada


Giriş yapın yada Üye olun
Böylece resimleri, Videoları ve linkleri görebilirsiniz.

Twilightfan_ TR

Alacakaranlık Efsanesi İle İlgili Herşey. Filmler, kitaplar, oyuncular hakkında en güncel konular ve çok daha fazlası...
 
AnasayfaHoşgeldinizSSSAramaKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 Matt Damon

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Bittersweet
Yönetici
Yönetici


Paylaşım Gücü : 1266
Tür : Vampir
Yaş : 23
Nerden : sözün bittiği yerden
Kayıt tarihi : 18/12/09
Lakap : AE

Kişi sayfası
Yönetimden Alınan Uyarı:
0/0  (0/0)

MesajKonu: Matt Damon   Paz 07 Şub. 2010, 17:22

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Matthew Paige Damon (d. 8 Ekim 1970) Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu ve senarist.

Boyu 1.78 m. Eğitimi; Harvard University, Cambridge, Massachusetts; iki dönem sonra bıraktı. Anne ve babası Matt iki yaşındayken ayrılmıştı. Büyükbabası Finlandiyalı. İlk rol aldığı filmlerden biri olan Mystic Pizza filminde Julia Roberts'la birlikte bir sahnede oynamıştı, daha sonra Ocean's Eleven filminde tekrar bir filmde buluşmuş oldular. Matt Damon ’ın çocukluk arkadaşı Ben Affleck’le beraber 1998 Oscar ödül töreninde en iyi senaryo Oscar’ını kazanmıştır. O seneye kadar pek kimsenin tanımadığı ikili Good Will Hunting’le inanılmaz bir başarıya imza atmıştı. Sinema dünyasının dikkatini Courage Under Fire’daki rolüyle çekmişti. Good Will Hunting hayatını değiştirdi ve ona Francis Ford Coppola ve Steven Spielberg gibi yönetmenlerle çalışma fırsatı sağladı. Rainmaker ve Saving Private Ryan’daki performansları ona ayrıcalıklı bir konum kazandırdı.

Filmografi
1988 Mystic Pizza Steamer
1992 School Ties Charlie Dillon
1993 Geronimo:_An_American_Legend 2nd Lt. Britton Davis
1996 Glory Daze Edgar Pudwhacker Cameo
Courage Under Fire Specialist Ilario
1997 Good Will Hunting Will Hunting
The Rainmaker Rudy Baylor
Chasing Amy Shawn Oran Cameo
1998 Rounders Mike McDermott
Saving Private Ryan James Francis Ryan
1999 The Talented Mr. Ripley Tom Ripley
Dogma Loki
2000 Finding Forrester Steven Sanderson Cameo
All the Pretty Horses John Grady Cole
The Legend of Bagger Vance Rannulph Junuh >
Titan A.E. Cale Tucker
2001 The Majestic Luke Trimble
Ocean's Eleven Linus Caldwell
Jay and Silent Bob Strike Back Cameo
2002 Confessions of a Dangerous Mind Cameo
The Bourne Identity Jason Bourne
Spirit: Stallion of the Cimarron Spirit seslendirme
Gerry Gerry
2003 Stuck on You Bob
2004 Howard Zinn: You Can't Be Neutral on a Moving Train Anlatıcı
Ocean's Twelve Linus Caldwell
The Bourne Supremacy Jason Bourne
Jersey Girl Cameo
Eurotrip Donny Cameo
2005 Syriana Bryan Woodman
The Brothers Grimm Will (Wilhelm) Grimm
2006 The Good Shepherd Edward Wilson
The Departed Colin Sullivan
2007 The Bourne Ultimatum Jason Bourne
Ocean's Thirteen Linus Caldwell
Running the Sahara Anlatıcı
Margaret Mr. Aaron
2009 The Informant Mark Whitacre
Imperial Life in the Emerald City
Ödülleri [değiştir]1997: National Board of Review - Özel Başarı Ödülü, Good Will Hunting; Ben Affleck'le birlikte
1997: Broadcast Film Critics Association - En iyi orjinal senaryo , Good Will Hunting; Ben Affleck'le birlikte
1997: Broadcast Film Critics Association - Çıkış yapan performans, Good Will Hunting
1997: Golden Satellite - En iyi film ve orijinal senaryo, Good Will Hunting; Ben Affleck'le birlikte
1997: Chicago Film Critics - Gelecek vaad eden oyuncu, Good Will Hunting
1998: Berlin Film Festival - Büyük başarı ödülü, Good Will Hunting
1998: Golden Globe - En iyi senaryo, Good Will Hunting; Ben Affleck'le birlikte
1998: Oscar - En iyi senaryo, Good Will Hunting; Ben Affleck'le birlikte
1998: ShoWest - Gelecek vaad eden aktör

Matt Damon

Damon İncirlik Hava Üssü'nde, Türkiye, 7 Aralık 2001
Doğum adı Matthew Paige Damon
Doğum 8 Ekim 1970
Cambridge, Massachusetts ABD
Akademi Ödülleri

En İyi Özgün Senaryo
1997 Good Will Hunting
Altın Küre Ödülleri

En İyi Senaryo
1998 Good Will Hunting


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Forever.EDWARD
Site Kurucusu ve Yönetici
Site Kurucusu ve Yönetici


Paylaşım Gücü : 2234
Tür : Vampir
Yaş : 36
Nerden : Venüs- Aşk Gezegeni
Kayıt tarihi : 17/12/09
Lakap : Team EDWARD ( Edward Hastası)

Kişi sayfası
Yönetimden Alınan Uyarı:
0/0  (0/0)

MesajKonu: Geri: Matt Damon   Paz 07 Şub. 2010, 19:27

severim valla bu çocugu sağol kuzum tşk


[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Efsane alacakaranlıkta başlar şafak vaktine dek sürer ama aşk sonsuza kadar devam eder.[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mortemsymphony-rpg.com/
 
Matt Damon
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Twilightfan_ TR :: SOSYAL BÖLGE :: Tv Sinema Müzik-
Buraya geçin: